Prometheus

Prometheus var den titan i grekisk mytologi som stal elden från gudarna och gav den till människorna. Det var nämligen så att hans bror Epimetheus uppgifter att ge positiva egenskaper åt alla skapelsens djur men när man kom till människan så fanns det inga egenskaper kvar. Prometheus som tyckte att människan var överlägsen alla andra djur gav dem därför elden som antagligen ska ses som en symbol för kultur, teknologi och makt över naturens vilda krafter. Detta såg grekerna som ursprunget till all konst och vetenskap. För sitt illdåd blev Prometheus fastbunden vid en klippa där en örn ständigt hackade på hans lever.
Som om detta inte var nog så var det i samma sväng som gudarna skapade Pandora med den berömda asken och skickade ner henne på jorden. Sen blev det mest trisst och tråkigt hela tiden.

Jag hörde på TV att idag så experimenterar man med att föda upp genmanipulerad lax i stora fiskodlingar trots att det antagligen skulle leda till ekologisk katastrof om en enda av dem hamnade i vilt vatten.

Vissa lär sig då aldrig.