Vikten av fångstöd

I en rörelse med många olika grenar är det viktigt att vi alla håller fokus mot samma mål och att även de som arbetar med olika metoder eller olika frågor ser till att stötta varandra i svåra tider. Det är därför som det är viktigt för den öppna rörelsen att stötta den del som inte jobbar öppet och som ständigt sätter sin egen frihet på spel för djuren, miljön eller den sak man kämpar för. Om du tror på det dem tror på så har du allt intresse i världen att stödja deras kamp.

Det finns gott om folk som går runt med ALF-tröjor och som snackar om en jävla massa hårda grejer på spelningar och möten. Det finns en hel del folk som stöttar den underjordiska djurrättsrörelsen ideologiskt. Men tyvärr så räcker inte enbart detta. Det är när tiderna är som hårdast som vi måste visa vårt stöd för direkt aktion allra mest.

Just nu sitter tre personer häktade i Stockholm misstänkta för skadegörelse och förberedelse till skadegörelse mot en pälsaffär. Om du är en av alla de som snackat snacket, burit tröjorna, sjungit med i låtarna och läst nyhetsbreven så är det här din tid! De behöver ditt stöd nu!

Skriv till de häktade på sthlm3@gmail.com eller sätt in en slant till fångstödsarbetet på DBF SG's konto. Kom ihåg att inte skriva något som skadar dig själv eller de häktade.