old news

På tisdag röstar rikstaden om den nya lag som ska ge FRA (försvarets radioanstalt) utökade befogenheter att avlyssna all mailtrafik och alla telefonsamtal. Det här har let till en storm av protester från alla håll och kanter. Till och med MUF har släppt flaskan och reagerat mot det här lagföslaget.
Vad förslaget innebär i praktiken är att alla mailtrafik och alla telefonsamtal som går över sveriges gränser kommer att kunna avlyssnas. Eftersom varken internet eller telefonin är bundna till nationer längre så kommer i princip alla telefonsamtal och all internettrafik att övervakas och lagras i tre år. För att det här förslaget ska falla måste fyra borjeliga ledarmöter rösta emot partilinjen. Det här är naturligtvis ett jävla geshtapo-förslag som Tomas Bodström satt och knåpade ihop på pojkrummet och som Reinfeldt nu ska driva igenom för att folk inte ska kunna ha några hemlisar.

Oavsett om det här förslaget går igenom eller inte så gäller samma gamla regler som innnan. Skriv aldrig någonting på internet, i mail eller sms och säg aldrig någonting på telefon som du inte skulle kunna säga i nyllet på en snut eller i ett förhör. Om du av någon anledning skulle hamna i ett förhör om någonting som du tycker är viktigt så ska du inte säga ett ljud mer än vad du heter och vad du har för personnummer, det spelar ingen roll om du är skyldig eller inte, inte ett ljud. Då riskerar du säkerheten för de som gjort det.

Om du måste prata med någon som du inte befinner dig i samma rum som så skicka krypterade mail.
Bra krypteringsprogram (pgp) finns att få gratis här: www.pgpi.com

Åt helvete med FRA, åt helvete med övervakning, åt helvete med hela skiten!